Förskola

För förskolor

Besök biblioteket

Alla förskolor och familjedaghem i Upplands Väsby är välkomna att besöka biblioteket under våra öppettider. Hör gärna av er till oss innan, så att ni om möjligt kan komma under en lugnare period av dagen och inte krockar med andra aktiviteter och klassbesök.

På barnavdelningen finns, förutom böcker på både svenska och andra språk, en myshörna att krypa upp och läsa i, pussel, dockor, och möjlighet att rita. Aktivitetsrummet kan användas av förskolegrupper om det inte är bokat för någon annan verksamhet.

Bokbussen

Bokbussen besöker förskolor i kommunen.

Se tidtabell och mer information om Bokbussen.

Bibliotekskort för pedagoger

Du som är dagbarnvårdare eller pedagog vid en förskola i Upplands Väsby kan få ett särskilt lånekort. Detta kort används vid lån av skönlitteratur till din verksamhet. Vi registrerar kortet på din förskolas namn och avdelning.

Du är inte personligt ersättningsskyldig för de böcker som du lånar. Som kontaktperson ansvarar du för att böckerna återlämnas till oss samt att vi får information om borttappade böcker.

Lånetiden är 6 veckor. Det går bra att låna om böckerna såvida de inte är reserverade av annan låntagare. Med hjälp av ditt lånekortsnummer och din pinkod kan du låna om dina böcker direkt på Mina lån.

Förskolor och dagbarnvårdare kan inte låna följande:

  • Fack-, skön- och ljudböcker för vuxna
  • Film

Språk