Mörkermanifestet [Elektronisk resurs] : om artificiellt ljus och hotet mot en ursprunglig rytm / Johan Eklöf.

Sök e-böcker och e-ljudböcker

Titelinformation

209326
Mörkermanifestet [Elektronisk resurs] : om artificiellt ljus och hotet mot en ursprunglig rytm / Johan Eklöf.
Mörkermanifestet [Elektronisk resurs] : om artificiellt ljus och hotet mot en ursprunglig rytm / Johan Eklöf.
Av: Eklöf, Johan, 1973-
Utgivningsår: [2020].
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Natur & Kultur
ISBN: 978-91-27-16749-0
Anmärkning:
E-bok.
Omfång: illustrationer
Innehållsbeskrivning
Ljus och mörker har styrt livet i miljarder år, med en uråldrig och taktfast rytm ända tills glödlampan uppfanns. I dag dominerar gatlyktor och fasadbelysningar natten och på bebyggda platser blir det sällan helt mörkt. Att se stjärnhimlen en molnfri natt är en sällsynt upplevelse. Ljusföroreningar har seglat upp som ett av våra verkligt stora miljöproblem, om än obekant för de flesta. Flyttfåglarnas navigering störs, sköld - paddorna går vilse på väg till strandkanten och insekternas pollinering uteblir. Mörkermanifestet är en bok om vårt behov av det naturliga mörkret och vikten av att låta den uråldriga rytmen ha sin gång såväl för den biologiska mångfaldens skull som för människans väl och ve. [Elib].
Ljus och mörker har styrt livet i miljarder år, med en uråldrig och taktfast rytm - ända tills glödlampan uppfanns. I dag dominerar gatlyktor och fasadbelysningar natten och på bebyggda platser blir det sällan helt mörkt. Att se stjärnhimlen en molnfri natt är en sällsynt upplevelse. Ljusföroreningar har seglat upp som ett av våra verkligt stora miljöproblem, om än obekant för de flesta. Flyttfåglarnas navigering störs, sköldpaddorna går vilse på väg till strandkanten och insekternas pollinering uteblir. Mörkermanifestet är en bok om vårt behov av det naturliga mörkret och vikten av att låta den uråldriga rytmen ha sin gång - såväl för den biologiska mångfaldens skull som för människans väl och ve.
DET FÖRORENANDE LJUSET -- Mörkercykel -- Upplevelser i mörker -- Upplyst planet -- Dammsugareffekten -- Släckt parningslust -- Massdöd -- NATTEN SOM EKOLOGISK NISCH -- Se genom mörkret -- Ögat -- Nattens sinnen -- Skymningsdjur -- Sjunga i fel ljus -- Naturens egna lyktor -- Ljus vår - Stjärnkompassen -- Den bländande staden -- Falsk sommar -- Fruktlös natt -- Havets fyrverkerier -- Där havet väntar -- Romans i månsken -- Blekt korall - Skymningszonen -- Ekosystem i gungning -- Hotet mot fladdermusen -- Nattens tjänster.

Andra e-medier av samma författare

145523
146880
Av: Eklöf, Johan

Liknande titlar

153740
Av: Sonn Lindell, Oskar
198691
Av: Arvidsson, Emilia
195001
Av: Cederberg Wodmar, Jessica
211711
Av: Bejder Klausen, Frida
112598
Av: Wetterstrand, Maria
110207
Av: Bodlund, Birgit
200874
Av: Engström, Mats
207846
Av: Levengood, Mark
207812
Av: Levengood, Mark
201954
Av: Holmlund, Per
116242
Av: Hagberg, Mattias
111187
Av: Tersman, Folke
110455
Av: Ehrenberg, Johan

Språk

Minneslista

Om du har sparat titlar i en minneslista hittar du den på Min minneslista.