De försvarslösa [Elektronisk resurs] : [andra boken om kriminalpolis Anna Fekete] / Kati Hiekkapelto ; översättning av Marjut Hökfelt.

Titelinformation

228256
De försvarslösa [Elektronisk resurs] : [andra boken om kriminalpolis Anna Fekete] / Kati Hiekkapelto ; översättning av Marjut Hökfelt.
Loading...
Av: Hiekkapelto, Kati
Utgivningsår: 2021.
Språk: Svenska
Medietyp: E-ljudbok
Genre: Deckare. Skönlitteratur. Romaner.
Förlag: ModernistaElib [distributör]
ISBN: 978-91-7893-946-6 91-7893-946-1
Anmärkning:
E-ljudbok (strömmande)
Titel från e-ljudbok.
Ljud
Originaltitel: Suojattomat
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Andra boken i den hyllade finska deckarserien om kriminalpolisen Anna Fekete Årets bästa utländska deckare. Lotta Olsson, DN Smart, intensiv skandinavisk noir. Eva Dolan När en äldre man hittas död på vägen - synbarligen påkörd av en ungersk au pair - är polisen Anna Fekete övertygad om att incidenten rymmer mer än vad en första anblick ger sken av. När hon börjar nysta upp vad som blir ett alltmer komplext fall leds hon längs ett dödligt spår, där olaglig invandring, droger och - till sist - mord hotar inte bara hennes trosföreställningar, utan också hennes liv. Annas partner Esko är indragen i en separat, men lika farlig utredning av ett invandrargängs förehavanden, där utvisningsorder och räder orsakar en växande spänning och resulterar i desperata handlingar - både från gängmedlemmar och från polisen. Sen hittas en blodig kniv i snön, och de två utredningarna löper samman på sätt som ingen kunde ha föreställt sig. När trycket stiger blir det uppenbart att det inte nödvändigtvis är tillräckligt för Anna och Esko att de har lagen på sin sida. KATI HIEKKAPELTO är en finsk deckarförfattare som fått ett internationellt genombrott med sina böcker om kriminalpolisen Anna Fekete. För Kolibri nominerades hon till en Petrona Award och till det Skandinaviska Kriminalsällskapets pris Glasnyckeln . Boken fick lysande recensioner även i Sverige och valdes till en av årets bästa deckare i både DN och Göteborgs-Posten . De försvarslösa är den andra boken i serien om Anna Fekete./Innehållsbeskrivning från Elib.
Andra boken med polisen Anna Fekete. När en äldre man hittas död på vägen påkörd av en au pair är Anna Fekete övertygad om att incidenten rymmer mer än vad en första anblick ger sken av. Hon leds längs ett spår där olaglig invandring, droger och mord hotar inte bara hennes trosföreställningar, utan också hennes liv. Annas partner Esko är indragen i en separat lika farlig utredning. De två utredningarna löper samman på sätt som ingen kunde ha föreställt sig.

Minneslista

Om du har sparat titlar i en minneslista hittar du den på Min minneslista.

Mer om titeln

Loading...

Språk

Andra titlar av samma författare

224642
Av: Hiekkapelto, Kati

Liknande titlar

224642
Av: Hiekkapelto, Kati
136179
Av: Nilsson, Johanna
222933
Av: Sund, Lars
227523
Av: Meral, Kadir
154050
Av: Lövestam, Sara
151767
Av: Bengtsson, Torsten
209012
Av: Croneman, Johan
215551
Av: James, Peter
193639
Av: Bergstrand, Mikael
208239
Av: Berthet, Sofie
171167
Av: Kallifatides, Theodor
152492
Av: Alexandersson, Per
137175
Av: Wahldén, Christina
150561
Av: Fors, Soheila