Hoppa till innehåll
Språk Språk
svenska svenska
Kontakt Kontakt

Besöksadress:
Love Almqvists torg 1

Karta

Telefon:
08-590 973 70

E-post:
biblioteket@upplandsvasby.se

Post:
Biblioteket
Upplands Väsby kommun
194 80 Upplands Väsby

 

Facebook Instagram

Datorer och internet

I biblioteket finns 10 bokningsbara datorer: 8 för vuxna och 2 för barn. Det finns även 2 drop in-datorer för snabba ärenden. Datorerna har bland annat Word, Excel, Internet Explorer och Firefox. Det går bra att ta med eget usb-minne. 

För att logga in på datorerna behövs ett lånekortsnummer/personnummer + pinkod. Det går även att få en tillfällig gästinloggning om man bara ska låna dator vid något enstaka tillfälle.

Bokningstiden är max en timme. Det går inte att boka en dator själv hemifrån, men om du vill boka en viss tid en viss dag kan du ringa biblioteket, så hjälper personalen till med det.

Utskrifter

Det går att skriva ut från alla datorer utom barndatorerna. Utskrifter kostar 2 kr/papper för svartvitt och 5 kr/papper för färg och betalas i informationsdisken.

Trådlöst internet/WiFi

Nätverk: Publik
Användarnamn: bibliotek
Lösenord: bibliotek

Scanner

Scanner finns vid dator 9 och 10.

Databaser och släktforskning

Upplands Väsby bibliotek abonnerar på ett antal databaser och elektroniska uppslagsverk. De är tillgängliga på alla bokningsbara datorer.

Dator nr 6 har särskilda program och databaser för släktforskning.

Mer om databaserna

Mer om släktforskning

Sök i katalogen
Tyck till! Tyck till!

Vad tycker du om biblioteket? Berätta gärna för oss genom att fylla i formuläret.

Besöksadress: Love Almqvists torg 1 • Telefon: 08-590 973 70 • E-post: biblioteket@upplandsvasby.se • Webbansvarig: maria.nygard@upplandsvasby.se