Sök e-böcker och e-ljudböcker

E-ljudböcker och Biblio

Nya e-ljudböcker

Låneregler

Du kan låna max tre e-ljudböcker eller e-böcker per vecka. Lånetiden är 28 dagar. Efter 28 dagar slutar e-ljudboken automatiskt att fungera, så du behöver inte tänka på att lämna tillbaka den. Om du inte har hunnit lyssna klart kan du låna samma ljudbok igen.

Appen Biblio

Biblio

Om du har en iPhone/iPad eller Android-telefon/surfplatta kan du lyssna på ljudböcker med appen Biblio. Så här kommer du igång:

1. Installera Biblio (Axiell Media) från App Store eller Play Store.

2. Välj "Upplands Väsby".

3. Logga in med ditt lånekortsnummer + PIN-kod eller personnummer + PIN-kod. (Om du saknar PIN-kod kan du klicka på "Glömt PIN-kod" på bibliotekets webbplats, eller be om en ny nästa gång du besöker biblioteket.)

Nu kan du söka efter vad du vill lyssna på.

E-ljudböcker som du lånar här på bibliotekets webbplats blir också tillgängliga i appen under "Mina lån".

Ladda ner ljudböcker

När du har lånat en ljudbok kan du välja "Gör tillgänglig offline" för att ladda ner ljudboken. Då kan du lyssna även när du inte är uppkopplad mot internet.

Ljudböcker och e-böcker i samma app

Numera finns även e-böcker i Biblio. Ljudböcker har en symbol med hörlurar och e-böcker har en symbol med en bok.

   

Support

I appens meny kan du välja Support för att läsa frågor och svar. Hör av dig till biblioteket om du har problem med appen och inte hittar ditt svar där.

Lyssna utan Biblio

Om du inte lyssnar i Biblio är e-ljudböckerna strömmande, vilket betyder att du måste vara uppkopplad mot internet när du lyssnar. Sök upp en bok du vill lyssna på i bibliotekets webbkatalog för att lyssna direkt på webben. Logga in och välj alternativet "Lyssna i dator".

Språk