Hoppa till innehåll
Språk Språk
svenska svenska
Kontakt Kontakt

Besöksadress:
Love Almqvists torg 1

Karta

Telefon:
08-590 973 70

E-post:
biblioteket@upplandsvasby.se

Post:
Biblioteket
Upplands Väsby kommun
194 80 Upplands Väsby

 

Facebook Instagram

Förskola

Alla förskolor och familjedaghem i Upplands Väsby kommun är välkomna att besöka biblioteket när som helst under våra öppettider. Hör gärna av er till oss innan, så att ni om möjligt kan komma under en lugnare period av dagen och inte krockar med exempelvis andra aktiviteter och klassbesök.

På barnavdelningen finns, förutom böcker på både svenska och andra språk, en myshörna att krypa upp och läsa i, pussel, dockor, och möjlighet att rita. Aktivitetsrummet kan användas av förskolegrupper om det inte är bokat för någon annan verksamhet.

Bokbussen

Bokbussen besöker förskolor och annan barnomsorg i kommunen.

Se tidtabell och mer information om Bokbussen.

Bibliotekskort för pedagoger

Som dagbarnvårdare eller pedagog vid en förskola i Upplands Väsby kan du få ett särskilt bibliotekskort. Detta kort används vid lån av skönlitteratur till din verksamhet. Bibliotekskortet registreras på din förskolas namn och avdelning.

Du är inte personligt ansvarig eller ersättningsskyldig för de böcker som du lånar. Som kontaktperson ansvarar du för att böckerna återlämnas till oss samt att vi får information om eventuellt borttappade böcker.

Lånetiden är 6 veckor. Det går bra att låna om böckerna såvida de inte är reserverade av annan låntagare. Med hjälp av ditt bibliotekskortsnummer och din pinkod kan du låna om dina böcker direkt på Mina sidor före lånetidens utgång.

Förskolor och dagbarnvårdare kan inte låna följande:

  • Facklitteratur (för äldre barn och vuxna)
  • Ljudböcker för vuxna
  • CD-ROM-spel
  • Film

Kontaktuppgifter

Anna Gundersen, ansvarig för barnverksamheten 0-9 år samt andra språk. anna.gundersen@upplandsvasby.se

Hengameh Hosseini, ansvarig för bokbussen. bokbussen@upplandsvasby.se

Sök i katalogen

Besöksadress: Love Almqvists torg 1 • Telefon: 08-590 973 70 • E-post: biblioteket@upplandsvasby.se • Webbansvarig: maria.nygard@upplandsvasby.se