Sök e-böcker och e-ljudböcker

Låna e-böcker

En e-bok är en bok i elektroniskt format. Det vanligaste filformatet heter epub. Du kan läsa e-böcker på din surfplatta, läsplatta, smartphone eller dator. 

Låneregler

Lånetiden för e-böcker är 28 dagar (4 veckor). Du behöver inte lämna tillbaka e-boken, utan den slutar automatiskt att fungera efter 28 dagar. Då kan du låna den igen om du inte har hunnit läsa klart.

Du kan låna max 3 e-böcker/vecka.

Adobe-ID

Du behöver ett Adobe-ID för att öppna e-böckerna. Det beror på att bibliotekets e-böcker är kopieringsskyddade, och Adobe-ID behövs för att "låsa upp" dem. Om du inte har ett sedan tidigare kan du skaffa det genom att följa den här länken.

Appar och program

Om du läser på dator, surfplatta eller mobiltelefon behöver du ett läsprogram för e-böcker.

För PC/Mac: Adobe Digital Editions
För Android: Aldiko eller Bluefire Reader
För iPhone/iPad: Bluefire Reader

Du kan också använda Adobe Digital Editions för att föra över e-böcker från din dator till din mobil eller platta.

Så här lånar du e-böcker

1. Logga in på bibliotekets webbplats via "Logga in" högst upp på sidan. Om du saknar PIN-kod kan du klicka på "Glömt PIN-kod", eller be om en ny nästa gång du besöker biblioteket.

2. Sök upp en e-bok som du vill låna i vår katalog och klicka på titeln i träfflistan.

3. Välj i vilket format du vill läsa e-boken och klicka på länken för att ladda ner e-boksfilen. Vi rekommenderar att ladda ner.

Läs strömmande eller ladda ner

 

För att läsa strömmande e-böcker behöver du vara uppkopplad under hela tiden du läser. Alla e-böcker finns inte heller som strömmande.

4. När du har klickat på "Låna" ändras länken till "Öppna" efter några sekunder. Klicka för att öppna filen med ditt e-boksprogram eller e-boksapp.

Öppna e-bok

Mina sidor

Språk