Om webbplatsen

Om webbplatsen

Webbansvarig 

Hör gärna av dig till maria.nygard@upplandsvasby.se om du har frågor eller kommentarer.

Logga in och logga ut

Inloggning hittar du längst upp. Klicka på "Logga in" för att få fram inloggningsrutan. Fyll i ditt personnummer (tio siffror) + PIN-kod eller lånekortsnummer + PIN-kod.  

När du har loggat in byts texten ut till "Mina sidor", och genom att klicka på den länken hittar du dina lån, dina reservationer m.m. 

För att logga ut klickar du "Mina sidor" högst upp. Då får du fram en ljusblå ruta där utloggningsknappen sitter i övre högra hörnet.

Minneslista

I minneslistan kan du spara titlar som du är intresserad av men inte vill låna eller reservera just nu. För att spara minneslistan behöver du vara inloggad. 

Lånehistorik

Lånehistoriken är en funktion där du kan se vad du har lånat förut. För att aktivera den loggar du in och går till Mina uppgifter, under rubriken "Lånekort, PIN-kod och lånehistorik". Sedan hittar du historiken på sidan Min lånehistorik.

Sök

Du kan välja hur du vill visa dina sökresultat. Du kan välja att visa dem utförligt med omslagsbilder, eller en enkel och tydlig lista utan bilder.

Två ikoner, en har fyra streck och en har tre streck. Ikonen med fyra streck symboliserar den enkla träfflistan. Ikonen med tre streck symboliserar träfflistan med bilder.

Smakprov

Vissa böcker kan du provläsa på nätet. De har en knapp som det står "Smakprov" på. Klicka på den för att läsa de första sidorna i boken. Alla böcker har inte Smakprov, det är förlagen själva som lägger till det på Smakprov.se.

Språk

Använd biblioteket