Om webbplatsen

Vår webbplats har fått ett nytt, mobilanpassat utseende och några nya funktioner. 

Hör gärna av dig till maria.nygard@upplandsvasby.se om du har frågor eller kommentarer.

Logga in och logga ut

Inloggning hittar du längst upp. Klicka på "Logga in" för att få fram inloggningsrutan. Fyll i ditt personnummer (tio siffror) + PIN-kod eller lånekortsnummer + PIN-kod.  

När du har loggat in byts texten ut till "Mina sidor", och genom att klicka på den länken hittar du dina lån, dina reservationer m.m. 

För att logga ut klickar du "Mina sidor" högst upp. Då får du fram en ljusblå ruta där utloggningsknappen sitter i övre högra hörnet.

Minneslista

Minneslistan är en ny funktion. I minneslistan kan du spara titlar som du är intresserad av men inte vill låna eller reservera just nu.

Om du vill kunna spara minneslistan behöver du skapa ett användarnamn. Logga in, gå till sidan Mina uppgifter och fyll i uppgifterna under "Skapa ett användarnamn". Även efter att du har skapat ett användarnamn fortsätter du att logga in med lånekortsnummer eller personnummer som vanligt. 

Lånehistorik

Lånehistoriken är en funktion där du kan se vad du har lånat förut. För att aktivera den loggar du in och går till Mina uppgifter, under rubriken "Lånekort, PIN-kod och lånehistorik". Sedan hittar du historiken på sidan Min lånehistorik.

Sök

Att söka i katalogen efter böcker och andra medier fungerar på samma sätt som förut.

En nyhet är att du kan välja hur du vill visa dina sökresultat. Du kan välja att visa dem utförligt med omslagsbilder, eller en enkel och tydlig lista utan bilder.

Visa sökresultat

Smakprov

Vissa böcker kan du provläsa på nätet. Dessa har en knapp som det står "Smakprov" på. Klicka på den för att läsa de första sidorna i boken. Alla böcker har inte Smakprov, det är förlagen själva som lägger till det på smakprov.se.

Smakprov

Språk